2. januar – svetovni dan “ZNANSTVENE FANTASTIKE”

Znanstvena fantastika se dotika toliko različnih področij literature, da lahko večina ljudi ne more najti le eno področje, ki jim je všeč. Znanstvena fantastika lahko vključuje zgodbe v vesolju z nezemljani, kot je ET, ali vesoljske bitke, kot je Vojna zvezd. Žanr lahko vključuje tudi potovanje skozi čas, kot je znana knjiga HG Wellsa, Časovni stroj ali franšiza Doctor Who. Tudi filmi o super junakih lahko vključujejo znanstveno fantastiko. Konec koncev, kdo bi verjel govorečemu rakunu kot v Varuhih galaksije ali rock-like skin v Fantastičnih štirih brez pridiha znanstvene fantastike?

Torej, če si navdušen/a nad neznanim in nad možnostmi, ki jih znanost lahko prinese v prihodnosti, bi verjetno bil/a – ali si že – oboževalec znanstvene fantastike. In zato je svetovni dan znanstvene fantastike popoln dan za praznovanje vseh različnih knjig, filmov in televizijskih oddaj. Morda znanstvene fantastike nimaš dovolj rad/a, da bi vsak dan užival/a njene zgodbe, a ta poseben dan je odlična priložnost, da razvneš svojo domišljijo!

Če se danes želiš poglobiti v znanstveno fantastiko, posebej zate prilagamo povezavi do seznama najbolj priljubljenih Science Fiction filmov in knjig. Uživaj!

https://www.wired.co.uk/article/best-sci-fi-books (knjige), https://www.timeout.com/film/the-100-best-sci-fi-movies (filmi)

Science Fiction Day Google Slides & PowerPoint template

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja