18. november – svetovni dan “MICKEY MOUSE”

Če obstaja podoba, ki jo lahko prepozna vsakdo na svetu, so to zagotovo ikonična, velikanska ušesa Disneyjevega Mikija Miške (Mickey Mouse). Njegov obraz krasi vse, od keramičnih skodelic do balonov, dotika se vseh panog in področij življenja ljudi po vsem planetu. Mickeyjev obraz je mogoče najti v obliki sladoleda v vročem poletnem popoldnevu ali pa na zadnji strani jopice v hladnem jesenskem jutru.

Vse se je začelo s kratkim filmom z naslovom “Steamboat Willie” in od takrat je Mickey prava ikona družinske zabave, upanja nad stisko in sledenja svojim sanjam. In od tam se je rodil celoten domišljijski svet Disneyja. Mickey Mouse sta si leta 1928 prvotno zamislila Ub Iwerks in Walt Disney. Pravzaprav, če ne bi bilo malo dvoličnega zabadanja v hrbet in malo hollywoodske drame, Mickey morda nikoli ne bi nastal. Mickey se je prvič pojavil kot zamenjava za Waltovo prvo priljubljeno stvaritev, Oswald the Lucky Rabbit. Ker je Disney pustil službo pri Universalu, je moral prekiniti stike z Oswaldom. Ko se je razmerje z Universal Studios skrhalo, je bil ustvarjen Mickey Mouse, ki je postal avatar najsrečnejšega kraja na svetu.

Kako proslaviti ta dan brez, da bi bil/a pri tem preveč “otročji/otročja”?

  • Na spletu lahko poiščeš Mickey Mouse risanke in si kakšno izmed njih tudi ogledaš,
  • s pomočjo YouTube posnetkov se lahko tega risanega junaka naučiš tudi narisati,
  • ali pa zapoj (*če je še ne znaš, besedilo poišči na spletu) Mickeyevo pesmico (https://www.youtube.com/watch?v=IMEwzzyBP7w)
Disney Mickey Mouse - Emmy Awards, Nominations and Wins | Television Academy

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja