Živim v oblakih

V okviru Meseca mladih je v petek, 27. maja 2016, v krčmi Tam ko učeri potekala otvoritev razstave z naslovom Živim v oblakih, ki sta jo pripravila naša dijaka Staša Klovar Rupnik (1. i) in Amadej Canjuga (3. i). Na ogleda so bila predstavljena likovna in predvsem pesniška dela obeh dijakov umetniške gimnazije.

Razstava je bila kljub manjšemu številu obiskovalcev zelo dobro sprejeta. Oba nadobudna umetnika smo povprašili o njunih vtisih in občutkih.

Amadej je Sledku povedal naslednje:

Najina razstava ni bila klasična razstava, temveč bolj nekakšen »šejk« poezije, umetniške fotografije in likovnih del. Ker se oba izražava z različnimi umetniškimi izrazi – likovnimi, literarnimi, s sodobnimi mediji – sva se odločila, da temu glede na prostorske zmožnosti prilagodiva razstavo in jo, kljub svoji majhnosti, narediva čim svobodnejšo, raznovrstno in posebno – čimbolj najino. Na razstavo je prišlo veliko najinih dobrih prijateljev, sošolk in sošolcev, profesor Uranjek in profesorica Pečnik, ter ne malo drugih navdušencev nad besedno in vizualno umetnostjo. Našel pa se je tudi nekaj fotografov in znan celjski slikar Narcis Kantardžić. Ker sva velik del obiskovalcev poznala, je bilo vzdušje na razstavi zelo sproščeno in domače, kar je dalo vsemu dogajanju še poseben čar, tako da so se ljudje še dolgo prosto pogovarjali in debatirali o razstavi, tako z nama s Stašo, kot tudi med seboj. Mislim, da se je razstava kljub svoji majhnosti, s svojo domačnostjo, vzdušjem ter razstavljenimi deli zelo posrečila in obiskovalcem vtisnila v spomin.

 

S Sašo pa je Sledko naredil zelo zanimiv intervju, ki ga lahko preberete na naslednji povezavi:

Intervju: Staša Klovar Rupnik – Živim v oblakih

 

Obema želimo veliko navdiha pri njunem ustvarjanju v prihodnje. Ne dvomimo, da bomo kmalu spet lahko uživali v njunih izjmenih delih.

1 Komentar

  1. Pingback: Intervju: Staša Klovar Rupnik – Živim v oblakih | Sledko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja