11. marec – svetovni dan “VODOVODA”

Svetovni dan vodovoda je mednarodni dogodek, ki ga je sprožil Svetovni vodovodni svet in poteka 11. marca vsako leto, da bi priznal pomembno vlogo, ki jo ima vodovod pri družbenem zdravju in udobju. WPC si prek svojih držav članic in partnerstev z organi, kot je Svetovna zdravstvena organizacija, vse leto prizadeva za promocijo prednosti varne vodovodne napeljave, vendar se je leta 2010 odločil uvesti koncept vdelave enega dneva v svetovni koledar, posvečen vodovodu.

Zamisel je bila, da se 11. marca vsako leto ljudje po vsem svetu ustavijo in razmislijo o ključni vlogi, ki jo ima vodovod pri ohranjanju njihovega zdravja in načina življenja – v primeru držav, kot je naša – ali pri gradnji trajnostne prihodnosti brez bolezni za milijonov v državah v razvoju. In tako se je rodil svetovni dan vodovoda.

Danes na celinah Avstralije, Evrope in Afrike organizirajo dogodke, ki obeležujejo to priložnost in opozarjajo na pomen dobre vodovodne in sanitarne opreme. Na Kitajskem, v Angliji, Nemčiji, Indiji, Kanadi, Severni in Južni Ameriki ter na mnogih drugih mestih vodilni v industriji – tako kot mi danes tukaj – vlade, oblikovalci politik in organizacije v skupnosti promovirajo svetovni dan vodovoda.

Plumber Aviemore PH22 - Heating Engineer Aviemore - New Boiler Aviemore

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja