HFC: mavrica na nebu in An Ideal Husband

Končno je prišel dan, ko smo ga vsi tako nestrpno čakali. Za nami je veliko sobot in petkov, ki smo jih preživeli skupaj, veliko smeha in solz, predvsem pa veliko trdega dela. Končno se bomo lahko začeli zabavati in se igrati, kot pravi tudi ime naše skupine Have Fun Club.
Vaje so vedno potekale v sproščenem vzdušju, kjer je vsakdo izjavil kakšno neumnost, kjer sta Blaž Šef in profesorica Karen Polimac Dobovišek šla čez sebe, da bi iz nas izvlekla tisto najboljše in kjer je res kdaj primanjkovalo naše zbranosti. Vsi pa smo se zelo potrudili, da smo se naučili biti z eno s karakterjem, ki ga igramo in tako lahko naše delo tudi najbolje predstavimo.

Dogajanje naše igre sega v konec 18.stoletja, kjer uspešni Sir Robert Chiltern in njegova žena, Lady Gertrude Chiltern prirejata politično zabavo, katerih v tistem času ni bilo nikoli preveč. Na zabavi se pojavi prečudovita poslovna ženska, Mrs. Laura Cheveley, ki pa Robertov svet obrne na glavo, ko na dam privleče njegovo temačno preteklost. Robert prosi za pomoč svojega najboljšega prijatelja Lorda Arthurja Goringa, ki je nekoč gospodično Cheveley zelo dobro poznal.

Končno je tukaj dolgo pričakovana premiera. Igralci se že veselimo današnjega večera in ga nestrpno pričakujemo. Nekateri pravijo, da so mace vznemirjeni in živčni, ker je to njihova prva premiera, drugi pa so že vajeni odra, pa jih vseeno malce tišči v trebuhu.
Rok Gorenšek vadi Lorda Goringa z gledanjem v ogledalo, Anamari Grušovnik si ureja pričesko Lady Chiltern, Klemen Kramar že stiska pesti za Sira Roberta, Tina Kovačič vadi ljubkost Mabel Chiltren, Nace Kovačič se je postaral v Lorda Cavershama, Janja Trnovšek se zapeljivo spogleduje kot Mrs. Cheveley, Maruša Pajer je modra Lady Markby, Katarina Žurej igra Mrs. Basildon, Luka Lešek pa dela kot služabnik Phipps.

Po vrhu vsega pa na današnji dan ni le pomembna premiera Idealnega soproga, pač pa je tudi obletnica rojstnega dne velikega Oscarja Wilde, pa še mavrica je na nebu! 😉

Janja Trnovšek, 4. B

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja