10. junij – svetovni dan “GINA”

Destilirane žgane pijače so z nami že zelo dolgo in vse imajo bogato zgodovino, ki pokriva včasih skrivnosten izvor njihove uporabe. Medtem ko se žgane pijače že dolgo uporabljajo v medicini, je le ena začela svojo pot kot zdravilo in šele nato postala “mešanica za eno najpomembnejših zdravil v zgodovini “alkoholna pijača”. Ta okusna, gladka tekočina je destilirana iz brinovih jagod in izvira iz starejše nizozemske pijače, znane kot Jenever.

Dan gina je ustanovil angleški poznavalec pijače na osnovi brina, Gin Monkey. Emma, ​​titularna Gin Monkey, je bila velika oboževalka koktajlov vseh vrst in je delala v številnih koktajl barih po celotnem območju Newcastla, Londona in Leedsa. Ko je to izkušnjo prenesla na ulice, je ustvarila svojo spletno stran Gin Monkey.

Zgodovina Svetovnega dneva gina se je začela leta 2009 po prizadevanjih navdušenega poznavalca gina Neila Houstona. Bil je že velik oboževalec džina, vendar je želel najti način, kako bi pijačo prinesel več ljudem, da bi lahko uživali v njej. Takrat se je zdelo, da bodo druge žgane pijače nadomestile gin. Tako sta se on in »Gin Monkey« Emma Stokes združila, da bi začela prvi svetovni dan džina v Birminghamu kot način za popularizacijo gin bara. Leta 2010 so lansirali podoben dogodek v Londonu in od takrat to pijačo na osnovi brina slavijo po vsem svetu.

Če bi se tudi sam/a želel/a preizkusiti v pripravi hišnega gina, lahko na naslednji povezavi najdeš kratek vodnik, ki ti bo omogočil prav to. https://www.craftginclub.co.uk/ginnedmagazine/how-to-make-your-own-gin-at-home-no-still-required

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja