Intervju: Nonet GCC

NONET GCC je dekliška pevska skupina, ki je z delovanjem pričela letos. Sestavljajo jo Rebeka Košmrlj, Jana Štigl, Neli Voglar, Tinkara Lipovšek, Ana Stenovec, Brina Lipovšek, Ina Lednik, Eva Zaman, Ana Marija Ojsteršek, Lea Strnad in Tamara Crnjac. Kaj več o njih si lahko preberete na njihovi Facebookovi strani.

Da boste pa bolje spoznali njihovo delovanje, vizijo in kako so se dekleta na šoli našle, smo se pogovorili z eno izmed članic, Ino Lednik (alt – 3. letnik splošne gimnazije).

Živjo! Bi mi lahko zaupala, kdo pravzaprav ste?
Zdravo. Nonet naj bi bila skupina devetih članic, vendar smo tako kot moto Gimnazije Celje – Center, #enostavnodrugačne in našo skupino pravzaprav predstavlja deset članic. Sestavljajo jo punce splošne gimnazije in predšolske vzgoje, mešanih generacij. Smo povezane punce, ki nas združuje ljubezen do glasbe, petja in kave.

Kako pa je sploh prišlo do ustanovitve Noneta GCC in kakšne so bile vaše vizije?
Že nekaj časa se je na šoli šepetalo o zelo dobri ideji – ustanovitvi dekliškega noneta. To idejo je v resničnost postavila prof. Barbara Kerstein Arlič, ki je profesorica glasbe na GCC. Ona je tako postala naša vodja, ki nas vsakodnevno spodbuja in daje energijo ter motivacijo. Ker živimo v svetu, kjer se ženske postavljajo obok moškim, smo želele narediti konkurenco tudi Oktetu 9 (smeh), ki se je prav tako združil na naši šoli. Torej naša vizija je narediti tako močeno žensko zasedbo, kot je že moška.

Na kakšno glasbo se pa osredotočate?
Pesmi izvajamo a cappella – torej brez instrumentov in samo z našimi glasovi. Trenutno pojemo božične pesmi, saj se bliža božič in praznični čas. V prihodnosti imamo namen peti moderne pesmi, ki so blizu poslušalcem, kot tudi nam. Ne želimo se omejevati in smo odprte za vse zvrsti glasbe.

Kakšen je bil vaš prvi nastop in kje vse vas lahko slišimo v prihodnje?
Naš prvi nastop smo izvedle v Narodnem domu Celje, ne dolgo nazaj, in sicer 23. novembra. Po nastopu smo prejele veliko pozitivnih odzivov, kar je bilo potrdilo za naš trud in dodatna motivacija za nadaljnje ustvarjanje. V kratkem bomo imele nastop tudi na Miklavževem koncertu, ki je vsakoletna tradicija Gimnazije Celje – Center. Vljudno vabljeni!

Pa imaš občutek, da je vaša dosedanja prepoznavnost zadovoljiva?
Zaenkrat smo kar zadovoljne z našo prepoznavnostjo, saj nismo pričakovale, da bomo v dobrih dveh mesecih postale zvezde. Vsekakor pa mislimo graditi tudi na naši prepoznavnosti, predvsem z nastopi, kakšen intervju tu pa tam in dodatna objava na FB strani pa tudi ne škodi (smeh).

Kakšni so vaši projekti za prihodnost?
Trenutno sodelujemo s III. OŠ Celje v projektu Božična pesem, kjer v gledališki igri nastopamo kot kolednice. V bližnji pridnosti nas pa čaka še projekt v sklopu otroškega muzeja v Hermanovem brlogu, kjer bomo nastopala za najmlajše … Kaj več pa naj za zdaj ostane še skrivnost (smeh).

Glede na to, da skupino večinoma sestavljate članice tretjega letnika, boste po končani srednji šoli nadaljevale skupno pot, ali raje prepustile mesta mlajšim generacijam?
Na to vprašanje še težko odgovorim, saj se je naše skupno ustvarjanje šele začelo. Vsekakor pa si želimo, da bi še dolgo ostale skupaj, vendar je vse odvisno, kam nas bodo naše poti ponesle.

Najlepša hvala za tvoj čas in odgovore. Želimo vam veliko uspešnih nastopov in dobrega sodelovanja znotraj skupine.
Malenkost in hvala tudi vam.

Torej, če želite slišati dekleta v akciji, se nam le pridružite na božično-novoletnem bazarju III. OŠ Celje, ki bo v soboto, 3. 12. 2016, ob 9. uri v športni dvorani Gimnazije Celje – Center in na Miklavževem koncertu, ki bo v četrtek, 8. 12. 2016, ob 19. uri v Narodnem domu Celje. Vabljeni!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Intervju: Nonet GCC, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

1 Komentar

 1. Anonimen uporabnik Odgovori

  Kakoooo ide inaa

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja