Prvi šolski dan (in vse, kar spada zraven)

Prvi september – dan zmedenosti in kaosa na šoli, ko prvi letniki spoznavajo nove sošolce in izgubljeni tavajo po šoli. Pa tudi dan, poln pričakovanj in navdušenja nad vsem, kar je novo, še nevideno in nedoživeto. Navsezadnje so danes naši GCC fazančki vstopili v čisto novo okolje, na našo stotriletno lepotico.

Sprejeli smo jih, kot se to po stari tradiciji spodobi, z GCC himno. Nato jim je gosopod ravnatelj namenil nekaj uvodnih besed v pozdrav. Po govoru prof. Maher Resinovičeve so se prvošolci prvič odpravili v učilnice, kjer so se spoznali  s svojimi razredniki in razrednimi tutorji, ki bodo od letos naprej pomagali prvošolcem, da se bodo hitreje z odločnim korakom stopali po šoli.

Ostali dijaki so se že prvo uro zbrali v učilnicah, kjer so pregledali vse pomembne reči in se odpravili k prvim uram pouka, ki so bile preživete v sproščenem duhu. Na obisk so prišli tudi bivši četrtošolci, ki bodo oktobra začeli obiskovati fakultete.

Na šolo se je vrnilo GCC vzdušje – glasba na hodniku, nasmejani obrazi dijakov in nenehen šum klepetanja med odmori. Morda nismo vsi najbolj veseli dejstva, da moramo sedaj zopet vsakodnevno obiskovati pouk in se učiti. Smo pa vsi veseli, da smo nazaj na GCC!

P.S.: ušla nam ni niti novica, da so neka brihtna dekleta že oskrunila naša nova bleščeča stranišča. O tem bomo seveda kmalu poročali bolj podrobno. Jih pa že sedaj vljudno naprošamo, da se naslednjič vandalizma vzdržijo.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.4/10 (8 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Prvi šolski dan (in vse, kar spada zraven), 7.4 out of 10 based on 8 ratings

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja