Svet je lep, če si človek do ljudi

Že osmo leto zapored bo Dijaška skupnost Gimnazije Celje – Center v sodelovanjem z Interact klubom Celje in Društvom GCC dan pred začetkom jesenskih počitnic pripravila veliki dobrodelni koncert, s katerim bodo letošnje leto pomagali šestčlanski družini iz okolice Svetine, ki se spopada s hudo socialno stisko iz zdravstvenimi problemi.

V petek, 24. 10., bodo ob 11.40 v športni dvorani GCC nastopili številni gostje iz celjskih srednjih šol in slovenskega glasbenega sveta, ki bodo s svojim nastopom podprli eno največjih mladinskih humanitarnih akcij na Celjskem, s katerimi so v preteklih osmih letih sedanji, nekdanji dijaki in učitelji Gimnazije Celje – Center ter gostje in pokrovitelji zbrali že več kot 35.000 EUR v denarju in materialu. Glavni organizator letošnjega koncerta je 4. a razred, pri akciji pa z zbiranjem prispevka 3 evre ali več sodeluje celotna šola, na koncertu pa so svojo prisotnost že potrdili gostje iz sveta politike, kulture in gospodarstva, pa tudi predstavniki drugih skupnosti učencev iz celotne regije.

»Ideja o jesenskih dobrodelnih koncertih je na GCC vzklila pred osmimi leti na sestanku dijaške skupnosti šole, ob strahovitih ujmah, ki so prizadele našo regijo. Vse odtlej ponosno nadaljujemo tradicijo naših predhodnikov in tako smo že pomagali žrtvam naravnih nesreč, socialno ogroženim z Osnovne šole Glazija, 10-letni Emi, ki ima Apertov sindrom, Barbari, ki jo je prometna nesreča prikovala na invalidski voziček, družini Gilvčert, ki je ostala brez strehe nad glavo, naši nekdanji dijakinji Veroniki, ki je v prometni nesreči utrpela hude poškodbe ter osnovnošolcu Alenu, ki se je v lanskem letu pogumno spopadel z limfomom« razlaga Nejc Gerečnik, predstavnik 4. a in celjskega rotarijskega podmladka zbranega v Interact klubu Celje. Z letošnjim izkupičkom bodo mladi priskočili na pomoč socialno ogroženi družini – brezposelni starši, hudo bolan oče in štirje šoloobvezni otroci, ki jih poleg revščine pestijo tudi zdravstveni problemi – še ena izmed nesrečnih zgodb današnjega časa …

Na GCC, ki sodi med ene največjih srednjih šol na Celjskem, so na dijake ponosni in pri svojem delu kot članica Unesco ASPnet veliko poudarjajo vrednote kot sta solidarnost, strpnost in čut za sočloveka. Da se tovrstni trud obrestuje, zlasti v časih, kjer so tovrstne vrednote vsak dan znova postavljene pred preizkušnjo, dokazujejo tudi akcije kot je ta. »Dobrodelnost je močan del tradicije šole, kjer v okviru ekodejavnosti redno zbiramo tudi papir in zamaške in zbrana sredstva namenjamo v Šolski sklad, že vrsto let sodelujemo pri nacionalni akciji Anina zvezdica, zbiramo šolske potrebščine, igrače in oblačila ter se odzivamo na aktualne problematike, še posebej pa smo ponosni na naše jesenske humanitarne koncerte naših dijakov« pojasnjujeta mentorica Dijaške skupnosti Marjana Turnšek in ravnatelj Gregor DeleDobrodelni_2014_2ja.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Svet je lep, če si človek do ljudi, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja